miercuri, 2 mai 2012

Tarta de cumpleaños


 



Tarta de cumpleaños este de fapt un tort de biscuiti.
Cu o crema buna, iese ceva de vis.

Este foarte simplu de preparat si iti trebuie doar putina rabdare si indemanare pentru a-l savura.
Dupa taiere cu siguranta nu mai ramane nici urma din el.
Deja mi s-a facut pofta:))



Ingrendiente:

4 oua, 250 gr unt, 200 gr zahar pudra, 400 gr ciocolata menaj, biscuiti obisnuiti patrati/dreptunghiulari, lapte pentru muiat biscuitii, 500 gr frisca lichida, 2 linguri zahar, esenta rom, fructe confiate, etc., pentru ornat.


Mod de preparare:

Ciocolata se topeste intr-un bol la microunda, la temperatura joasa.
Se omogenizeaza, apoi se adauga untul bucati, amestecand pana se incorporeaza bine. 
Cat e calda crema de ciocolata, se incorporeaza galbenusurile si se lasa in asteptare.




Separat se bat albusurile spuma, adaugandu-se zaharul cate putin pana obtinem o bezea ferma.




Se incorporeaza cate putin ciocolata, amestecand usor cu o lingura de lemn sau plastic.
5-6 linguri din crema, se pastreaza la frigider pentru acoperirea tortului dupa ce il scoatem de la rece.
O tava de chec, se acopera cu folie de plastic sau aluminiu.
Se tapeteaza baza si peretii tavii cu biscuiti muiati putin in lapte. 

Deasupra se pune un strat de 1-2 degete de crema, apoi se acopera cu un strat de biscuiti trecuti prin lapte. Se acopera cu crema, apoi biscuiti.





Operatia se repeta pana se umple tava, ultimul rand fiind din biscuiti.
Se acopera cu folie si se da la frigider pana a doua zi.
Se scoate din frigider, se indeparteaza folia de deasupra si se rastoarna pe platoul de servire.






Se indeparteaza apoi usor, restul de folie, pentru a nu se dezlipi cumva biscuitii si se acopera cu crema pastrata la frigider.





Se orneaza cu frisca si se tine in frigider pana in momentul servirii.





S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Que guay !!!!!!! Sigues asi guapa! Besos

    RăspundețiȘtergere
  2. Gracias Lorena y bienvenido! Un besito!

    RăspundețiȘtergere