vineri, 25 mai 2012

Merluciu cu praz la cuptor / Merluza con puerro al horno




Merluciu este un peste foarte gustos, ce se poate prepara in multe feluri.
O combinatie foarte savuroasa si suculenta este si aceasta reteta.



La merluza es un pescado muy rico y se prepara de mucha manera.
De este manera sale una combinacion muy sabrosa y suculente.



Ingrendiente:

1 merluciu mare, 2 praz, 1 lingura faina, 10 scoici, ulei, 1 pahar vin alb, sare si piper.
1 merluza grande, 2 puerros, 1 cucharada de harina, 10 almejas, aceite, 1 vaso de vino blanco, sal y pimienta.



Mod de preparare:


Pestele se taie in jumatate pe lung si se curata de spini, se spala, se scurge si se aseaza intr-o tava yena.
El pescado se corta por el medio, se sacan las espinas, se lava, se scure y se pone en una bandeja de cristal termoresistente. 
Se presara deasupra sare si piper dupa gust.
Se salpimienta al gusto y se guarda.





Intr-o tigaie se undeste prazul taiat fideluta, se adauga apoi 1 lingura de faina, se amesteca bine,
En un sarten se pocha el puerro cortado en rodajas finitas, se añade la harina y se mezclan,





apoi se adauga vinul.
despues se verte encima el vino.






Se mai lasa 5 minute, apoi se adauga scoicile spalate bine.
Se dejan hervir unos 5 minutos y se añaden las almejas.






Cand scoicile s-au deschis, se acopera pestele din tava cu aceast amestec.
Cuando las almejan se han abierto se cubre el pescado con esta mezcla.






Se da la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.
Se mete en el horno por 30 minutos a una temperatura de 180 grados.
Se serveste cu felii de lamaie.
Se sirve con rodajas de limon.






S-aveti pofta!
Buen provecho!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu