joi, 25 august 2011

Strudel cu mere




Revin cu o bunatate de strudel la prepararea caruia am folosit aluatul simplu de foietaj pregatit in casa.

Daca faceti acest aluat special pentru prepararea strudelului, se pot adauga esente de rom, vanilie, portocala, etc.

Daca se prepara pentru umpluturi sarate se adauga doar un praf de sare in aluat.


 Ingrendiente umplutura:

4 mere, 1 pahar miez de nuca, zahar tos si zahar vanilat dupa preferinta.

Mod de preparare.

Din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara subtire, deasupra se imprastie merele taiate fasii fine ( sau date prin razatoare si scazute pe foc ),  nucile si se presara cu zahar pe toata suprafata.



Se ruleaza si se aseaza in tava.
Eu cum am facut o cantitate mai mica si nu se umplea tava de aragaz, am folosit una rotunda.
Cu celelalte foi se procedeaza la fel.
Se presara cu zahar, se da tava la cuptor si se coace la foc potrivit pana se rumenesc usor.



Cand este gata strudelul, se lasa la racorit, se pudreaza cu zahar farin amestecat cu vanilie, apoi se taie si se serveste.



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu